![]() |
Pami?tajcie o zasadach.
Znajdziecie je wszystkie klikaj?c na link:
http://www.amazonki.net/noweforum/index.php?showtopic=92
Najwa?niejsze:
-przed zadaniem pytania sprawdzi? w archiwum czy temat nie by? ju? poruszany. Do tego s?u?y funkcja Szukaj.
-postaraj si? wybra? odpowiedni dzia? do tre?ci postu
-nazwy tematów nieodpowiadaj?ce tre?ci w nich zawartych b?d? zmieniane.
-Posty piszemy w sposób przemy?lany - to nie jest chat i macie czas na sformu?owanie czytelnej wypowiedzi. Staramy si? pisa? po polsku. Je?li co? chcemy doda?, a nie ma jeszcze do naszego posta komentarza innego u?ytkownika, u?ywamy opcji EDYTUJ
Dzi?kuje bardzo za uszanowanie zasad.
Klikaj?c na poni?szy link znajdziecie archiwalne tematy z dzia?u:LECZENIE
http://www.amazonki.net/forum1/index.php?board=4.0
![]() ![]() |
![]() |
Reklama |
![]() |
![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
|
![]() Guru na forum ![]() Wspiera forum 1,266 8-08 08 kujawsko-pomorskie 837 Numer GG: 6389244 ![]() |
...Motylku, dzi?kuj? Ci bardzo za ostrze?enie...
Mam przepisane 4 taxole, pierwszy dostan? w Bydgoszczy 27.X. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Justa, mo?e napiszesz mi co? wi?cej na temat tej chemii. Podobno d?u?ej j? podaj? ni? AC, dodatkowo jakie? tabletki. Jakie s? dolegliwo?ci po wlewie? Pozdrawiam Was (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) -------------------- |
|
|
![]() |
|
wykazuj?cy aktywno?? na forum ![]() ![]() ![]() Zarejestrowana 53 23-08 08 864 ![]() |
Ja wzi??am cztery taxole, nie mia?am ?adnych skutków ubocznych przy podwaniu, ale wiem na pewno , ?e wlew musi trwa? d?ugo i lecie? bardzo powoli.
Os?onowo dostawa?am dexametason( steryd) po którym przez 2 dni wygl?da?am jak upiór , albo 100 % apacz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
|
![]() Guru na forum ![]() Wspiera forum 1,025 6-11 07 okolice Bydgoszczy 42 ![]() |
.....mia?am taxol i nic si? nie dzia?o.....ale kole?anka dostawa?a uczulenie...duszno??......pora?enie mi??ni twarzy.....u Anity by?o tak ?e zakaszla?a ....zrobi?a si? czerwona jak rak.....trudno?ci w oddychaniu.....a dzi? babce podali i podobne objawy duszno??.....nudno?ci okropny ból g?owy.....i wczoraj te? mieli taki przypadek.....powiem wam ?e przestraszy?am si?.....ale wzywali lekarza .....wi?cej odczulacza i dalej sz?o
przed chemi? ?yka si? 2x20 tabletek dexametazonu/steryd/....dzia?a odczulaj?co.....godziny wyznacza lekarz.....dobre wyniki i wlew......3 godziny nie szybciej...... efekty uboczne...mrowienie w nogach.....po sterydach cz?owiek robi si? jak kuleczka....ale zmarszczki si? rozprostowuj? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
|
![]() Guru na forum ![]() Wspiera forum 904 26-06 07 Rzym 10 ![]() |
...hmm...jak kuleczka...15 kg zlapalam...ale potem nie wiem kiedy stracilam... |
|
|
![]() |
|
![]() Guru na forum ![]() Wspiera forum 1,266 8-08 08 kujawsko-pomorskie 837 Numer GG: 6389244 ![]() |
...dzi?ki dziewczyny...
za ciekawie to nie wygl?da, ale... czego si? nie zrobi, ?eby zdrow? by?... Pozdrawiam Was (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) -------------------- |
|
|
Guest_Nefretete_* |
![]() |
Guest ![]() |
Ja mia?am 4 razy taxol, scieka? mi 3h, przed podaniem tez dostawa?am sterydy, a pó?niej w szpitalu jeszcze mierzenie ci?nienia, os?ony na ?o??dek. Tak?e w szpitalu na odziale ze 4godz. sp?dza?am.
No i robi?m sobie w mi?dzyczasie ok?ady z sody na r?k?, bo mnie strasznie ?y?y po nim bola?y. Nie mialam takich starsznych bóli, jak tu dziewczyny pisz?, wystarcza? mi Nurofen Forte jak co? sie dzia?o. Plus 7 kg na liczniku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ALe sobie poprostu nie ?a?owa?am. Je?li nie zabrzmi dziwnie, to lepiej wspominam taxol ni? AC. Psychicznie te? si? lepiej po nim czu?am. |
|
|
![]() |
|
wykazuj?cy aktywno?? na forum ![]() ![]() ![]() Zarejestrowana 53 23-08 08 864 ![]() |
Ja te? wspominam lepiej taxol ni? AC ( cho? rigoletta nie mia?am ), ale kosteczki owszem pobolewa?y...
|
|
|
![]() ![]() |
|
Tabletki Pabi-dexamethason 2x 20 szt w przeddzie? chemii, o godzinie 20-ej i 2-ej w nocy.
Pierwszy wlew na oddziale, a drugi ambulatoryjnie. Po wlewie kilkunastu kropli wyst?pi?y duszno?ci i ko?atanie serca, ale jako? zdo?a?am to opanowa? g??bokimi wdechami. Bardzo wolno podaj?, 3 godziny, mo?e nawet troch? wi?cej zesz?o. Bóle stawów, ko?ci, mi??ni s? bardzo przykre. Osobi?cie wol? ju? jednak taxol ni? AC. ( tak twierdz? po dwóch wlewach taxolu, obym nie zmieni?a zdania po czekaj?cych mnie jeszcze dwóch (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif) ) -------------------- |
|
|
![]() |
|
![]() du?a praktyka na forum ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowana 300 9-07 08 malopolska 757 Numer GG: 2382919 ![]() |
Dziewczyny, mnie w czwartek czeka pierwszy wlew taxolu. Nie powiem, zebym by?a podbudowana Waszymi postami (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
W przeddzien - o polnocy 20x dexamethason i to samo o 6 rano. Maja te tabletki wstretny posmak (zazywalam po AC) a 20 szt. na raz sobie po prostu nie wyobrazam. Czyli: pilnowac powolnego wlewu, bo do tej pory AC schodzilo w godzine (w sumie 3 kroplowki w??cznie z odczulaczami/p?ukaniem). Kiedy zaczynaja "naparzac" mi??nie i kosci - i do czego da sie to porównac? Wiem, ze ka?dy indywidualnie to przechodzi. A jak bylo u Was? -------------------- L?k to strata mojego czasu ;)
|
|
|
![]() ![]() |
|
Tina, spokojnie, nie jest to takie straszne, nie bój si?. Wiesz, ?e ka?dy organizm
inaczej przechodzi, mo?esz wcale nie mie? takich objawów jak tu opisa?y?my. Ja na przyk?ad nie by?am czerwona, by?o mi przez chwil? duszno,ale tylko przez chwil?, wlew odby? si? spokojniutko, bez ?adnych sensacji ( pisa?am o tym w swoim w?tku). A jak bol? stawy, ko?ci to wzi?? lek przeciwbólowy ( ja bra?am Nimesil). A jak bol? ? pytasz si? - no tak jak przy wi?kszej grypie, to co nie dasz rady? Tinka! Jeste? dzielna dziewczyna, nie stresuj si? ! Przytulam Ci? cieplutko (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
: 12.12.2019 - 2:32 |